Şüphesiz ki bir düğünün en önemli anı, gelin ve damadın davetlilerle buluştuğu ve piste çıkıp yakınlarını selamladıkları dakikalardır; yani düğün giriş müzikleri eşliğinde içeri girdikleri an?  Her düğün sahibi farklılık yaratmak ister. Bu noktada üzerinde düşünülmesi gereken detay, davetlilerin dikkatini çekecek, ?gelin ve damat geliyor? algısını yaratacak o büyülü melodiyi bulabilmektir. Çünkü gelin ve damadın piste ulaşana kadar sergiledikleri seremoniyi, kimsenin fark etmediği talihsiz girişler de oluyor. Düğünler, uzun süredir birbirini görmeyen insanlar için de bir buluşma yeri.  Kokteyl sırasında sohbete dalacak olan davetlilerin, kafalarını kaldırıp girişe doğru dönmelerini her müzik sağlayamaz.

Giriş müziğinde mutlaka heyecan olmalıdır. Bu yüzden düğün giriş müziği, hem gelin ve damadı heyecanlandırmalı hem de konukların tüylerini diken diken etmelidir. Girişte sürpriz olarak, gelin ve damadın salona farklı noktalardan gelip ortada buluşması da merak yaratan ve şaşırtan bir seçim olabilir.

 

Uzun süre beklenen, planlanan ve hayalleri kurulan günün en büyülü dakikalarına asla ağır ve hüzünlü bir şarkı eşlik etmemelidir. Ağır bir şarkı, enerjinin düşmesine sebep olabilir ve odağı sizin üzerinizden alıp, davetlileri iç dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarabilir.

Düğün Giriş Müzikleri 2014- Amelie Film Müzikleri- Yann Tiersen / La Valse D?amelie

 

Son yıllarda düğün giriş müzikleri, bazı film müziklerinden seçiliyor. Bu alanda başı, Yann Tiersen imzalı, Amelie filmi çekiyor. Günümüzde, düğün giriş şarkısı ve pasta şarkısı olarak neredeyse her on düğünden sekizinde Amelie müziklerini duymak mümkün.  Bu kadar sık kullanılmasına rağmen Amelie müzikleri, hala dikkatleri çekmekte başarılı ve bir o kadar da girişlere yakışıyor. Yann Tiersen?in kullandığı enstrümanlar, tam da bir düğünde olması gereken hisleri barındırıyor ve bütün coşkusuyla, ortama pozitif enerji ve huzur dağıtmayı başarıyor.

 

Düğün Giriş Müzikleri 2014- Karayip Korsanları Film Müzikleri- Pirates of the Caribbean / Theme Song

Soundtrack giriş müziği olarak, ?Karayip Korsanları? da yine tercih edilenler arasında. Bu biraz fantastik olsa da ilk notaları duyan herkes, gelin ve damadın geldiğini anlıyor.

Düğün Giriş Müzikleri 2014- Marry You ? Bruno Mars

2013 yılında en çok kullanılan düğüm giriş müziği seçimi ise Bruno Mars?tan geliyor, sanki sadece bunun için yapılmış bir şarkı; Marry You?

 

Düğün giriş müzikleri genel olarak kısa olmalıdır. Bu da seçimi oldukça zorlaştırıyor. Kimi çiftler, giriş müzikleri ve dans müziklerini aynı seçiyorlar. Bu da koreografiyi kaçırmaya neden oluyor. Düğüne giriş yapıldığı zaman yaşanan heyecan, dansa başlanacak noktayı kaçıran damatlar üretecek, gelinliğine takılan gelinleri çoğaltacaktır. Bu nedenle, giriş müziği kısa ve farklı bir melodi olmalı; ilk dans şarkısına geçiş de oldukça kısa bir sessizlikten sonra başlayacak şekilde ayarlanmalıdır. Giriş müziği olarak, Mozart seçip ilk dans müziğini ise fazla hareketli bir Türkçe pop şarkısı tercih etmek de şık olmayacağı için, bu iki müziğin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.

 

Eğer etkileyici, unutulmaz ve oldukça çılgın bir girişe imza atmak isterseniz, önerimiz, güzel organize edilmiş bir flash mob olur. Bir kişiyle başlayıp diğerlerinin de katılımıyla gerçekleşen güzel bir koreografi veya yakın arkadaşların çiftler halinde tek tek farklı danslarla giriş yapmasının ardından gelin ve damadın çıkışı, davetlilerin akıllarını başlarından alabilir ve görkemli bir giriş yapmanızı sağlayabilir. Bu işe kalkışmadan önce, sırrın saklanmasını sağlamak ilk işiniz olmalı. Fazla kalabalık olmadan, seçeceğiniz yakın arkadaşlarınızla ve dâhil edeceğiniz birkaç akraba ile flash mob kolaylıkla yapılabilir. Koreografinin zor hareketler içermemesi, uyum ve birlikteliğin bozulmaması için önem taşımaktadır.  Seçilecek giriş müziği fazla hızlı olmamakla beraber, herkesin kolayca eşlik edebileceği ritimlere sahip olmalıdır.  Bir R&B şarkısı veya güzel bir remiksle hareketli hale getirilmiş 80?lerden bir Türkçe pop şarkısı, flash mob için uygun olabilir.  Son olarak, tabii ki sıra gelin ve damada gelecektir. Bitiş ile dans şarkınıza geçiş sırasında, flash mob ekibinin dağılması gerekir. Kalabalığın içinde, on veya on beş kişinin dansıyla kim karşılanmak istemez ki?

Ve işte bahsedilen en çılgın düğün giriş organizasyonu; flash mob örneği;